Wie zijn wij

878607212_foto52.jpg

Julia Ridder

Ik ben in 2003 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik verschillende stages gelopen in binnen en buitenland. Direct na afronding van mijn studie diergeneeskunde heb ik het certificaat erkend paardendierenarts behaald. Tevens ben ik FEI (Official Veterinarian, wat inhoudt dat ik meerdere keren per jaar wedstrijddierenarts ben op internationale (spring-, dressuur-, voltige) wedstrijden.

Ervaring
Werkervaring heb ik opgedaan op verschillende paardenklinieken in Nederland. Naast mijn werk voor MijnPaardenarts ben ik jarenlang teamdierenarts van de KNHS voor de discipline voltige geweest. Vroeger heb ik zelf gevoltigeerd en was ik deelnemer aan de Wereld Ruiter Spelen in Den Haag (1994) als solovoltigeur.
Sinds 2008 ben ik behandelend dierenarts bij Jumping Amsterdam. Om mijn kennis op peil te houden volg ik jaarlijks in binnen- en buitenland nascholing. Ik ben lid van ISELP, BEVA, NEVA. Ik volg de modules van ISELP en volg congressen en nascholing van BEVA (British Equine Veterinary Association) en NEVA (netherlands Equine Veterinary Association).

Helder
Ik vind het belangrijk in mijn werk dat er een goed en direct contact is tussen de eigenaar en de dierenarts. Dit kan de diagnosestelling nauwkeuriger maken en kan ik een heldere uitleg geven. Een groot pluspunt van onze praktijk. De vele facetten van de paardengeneeskunde die ik in onze praktijk tegenkom trekken mij erg aan.

Prive
Ook bij mij thuis heerst een "paardensfeer". Mijn partner heeft een baan in de paardenbranche en geeft menles. Mijn vakanties staan ook regelmatig in het teken van de paarden.


Esmeralda van der Elst

Ik ben Esmeralda van der Elst, erkend paardenarts en in 1999 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik diverse stages gelopen in de Verenigde Staten en na de afronding van mijn studie diergeneeskunde heb ik besloten een jaar in Amerika te gaan werken. Ik heb hiervoor in de Verenigde Staten examen gedaan en ook daar mijn dierenartsdiploma behaald.

Werkervaring heb ik vervolgens zowel in de Verenigde Staten (Kentucky) als in Nederland opgedaan.
Eind 2010 heb ik samen met Julia Ridder "MijnPaardenarts" opgericht. Naast onze werkzaamheden vinden wij het belangrijk dat we onze kennis "up to date" houden. Op het moment volg ik, net als Julia, de verschillende modules van ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology). In 2010/2011 heb ik de chiropractie-opleiding "Focus on Equine Spine" gevolgd.

Ik vind het fijn om mijn klanten en hun paarden goed te kennen en persoonlijk te benaderen en houd er van alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Punten die in onze kleine praktijk goed toepasbaar zijn. Ik houd van de paardengeneeskunde in al zijn facetten, maar vind vooral het onderzoek en de behandeling van kreupelheden ontzettend leuk om te doen.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik trotse moeder van mijn drie kinderen. Samen met mijn partner en hoefsmid Rico Plug ben ik mede-eigenaar van enkele dravers en ik vind het leuk om in mijn vrije tijd bezig te zijn met hun training en verzorging.

Klik hier om naar het contactformulier te gaan...