Behandelingen

We kunnen verschillende aanvullende behandelingen op stal aanbieden.

*PRP voor peesblessures (Platelet Rich Plasma). Hiervoor wordt bloed afgenomen en bewerkt zodat een geconcentreerde hoeveelheid bloedplaatjes (met groeifactoren) onder echogeleide in een peesblessure kan worden ingespoten. PRP kan het genezingsproces van bepaalde peesletsels versnellen en verbeteren.

*IRAP behandelingen voor gewrichtsproblemen. Hiervoor wordt bloed afgenomen en bewerkt zodat er een geconcentreerde hoeveelheid van een bepaalde eiwit (IL 1RA) ontstaat. Dit eiwit heeft een sterke ontstekingsremmende werking en injectie van dit product in het aangedane gewricht is een zeer effectieve en veilige manier om gewrichten te behandelen. In die gevallen waarbij de gewoonlijke behandeling met corticosteroiden en/of hyaluronzuur weinig tot geen effect had, kan deze therapie een uitkomst bieden.Lasertherapie voor de behandeling van oa. Peesblessures en wonden. Hiervoor beschikken wij over een High Power Laser. Het laserlicht activeert cellen en versnelt het regeneratieproces.

Mochten de omstandigheden het op stal niet toelaten om bepaalde behandelingen uit te voeren, of indien er geavanceerde technieken nodig zijn voor verdere diagnosestelling, dan kunnen we onze patienten doorsturen naar een kliniek. Samen met de eigenaar zullen we bekijken welke kliniek hiervoor het meest geschikt is.

Kortom wij kunnen je zorg leveren zoals je die gewend ben van een grote kliniek, gewoon bij jou op stal, in een voor jou paard rustige en vertrouwde omgeving.