Onderzoek

878607219_foto40.jpg

Wij komen op stal bij jullie langs voor:

- de preventieve gezondheidszorg, zoals het enten, klinisch onderzoek, chippen en controle/behandeling van het gebit. Ook kunnen wij bloedonderzoek en mestonderzoek uitvoeren.

- voor de behandeling van zieke paarden. Bijvoorbeeld bij kreupelheden, luchtwegproblemen, huidproblemen of verwondingen.
- voor keuringen. Zowel klinische keuringen als rontgenologische keuringen, alles op lokatie, bij jou op stal.

- Drachtigheidsbegeleiding en veulenzorg.

- voor spoedgevallen. Wij zijn altijd bereikbaar, bijvoorbeeld bij koliekverschijnselen en acute verwondingen. 

Daarnaast onderscheiden wij ons van de meeste mobiele praktijken doordat wij ons onderzoek kunnen aanvullen met beeldvorming:

- we beschikken over mobiele rontgenapparatuur: we kunnen op stal rontgenfoto's maken van de benen, maar ook van hals, rug en hoofd. Bovendien worden deze foto's standaard op USBstick gezet, zodat je ze direct in bezit hebt.

- Met ons draagbare echosystemen kunnen wij bij verdenking van een peesprobleem haarfijn bepalen of er inderdaad sprake is van een beschadiging en wat de beste therapie kan zijn. Echo kan ook worden ingezet om andere delen van het lichaam in beeld te brengen (denk aan de gewrichten van benen en hals). Daarnaast kan 1 van onze echosystemen worden ingezet bij drachtigheidsbegeleding.

- Met behulp van onze bronchoscoop, kunnen wij de luchtwegen van je paard bekijken,indien er sprake is van (aanhoudende) luchtwegklachten. 

Wij nemen uitgebreid de tijd voor goed onderzoek, om zo de juiste diagnose te kunnen stellen. Samen met jou bespreken wij wat de beste behandeling is voor je paard of pony in jullie situatie.
Na het stellen van de diagnose, kunnen we er ook zorg voor dragen dat je paard de juiste therapie ontvangt.